Ordu Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri 2010

Ordu 
Taşınmaz Kültür Varlıkları 
Envanteri 
2010


Ordu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2010 yılı Ordu İli Taşınmaz Kültür Varlıkları Envanteri 429 sayfadır. A4 Boyutunda basılan kitap, karton kapaklı ve renkli-ofset baskıdır.


Eserin koordinatörü Ordu Valisi Orhan Düzgün ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen’dir.   Sayın Vali Önsöz’de “İl Merkezi ve İlçelerimizdeki tüm bu maddi kalıntılara ait bilgi ve belgeler hem arşiv incelemesi ile hem de arazide yerinde incelenerek güncellenip derlenmiştir.” demektedir. 


İlk iki sayfada kısaca Ordu ili genel durumu, tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiş ve toplam 422 sayfada taşınmaz kültür varlıkları anılmıştır.

Her sayfada bir kültür varlığına yer verilen eserde 174 sayfa Ordu Merkez’e, 248 sayfa diğer ilçelere tahsis edilmiştir. Kültür varlıklarının durumu ve ayrıntılı tanımının bulunduğu sayfalar, ikişer adet fotoğrafla desteklenmiştir.


İlçeler içinde 95 sayfayla en çok yer Ünye’ye ayrılırken, Fatsa’ya 38 sayfa, Mesudiye’ye 35 sayfa, Perşembe’ye 20 sayfa yer ayrılmıştır. İkizce ve Çaybaşı 2 sayfa (dolayısıyla 2 adet kültür varlığı) ile anılırken; Akkuş’a 1 sayfa yer ayrılmıştır. 

...............

Yazının devamı için adres:
http://www.unyekent.com/koseyazi/2185/ordu-tasinmaz-kultur-varliklari-envanteri-2010
 Bir Ünyekent araştırma yazısı 
Envantere girmeyen Ünye'ye ait bazı  kültür varlıkları:
Kadavat Kaya Mezarı

Balavuz Kaya Mezarı

Esen Kale

ÜNYE TARİH ARAŞTIRMA GRUBU



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ünye Nüfus Defteri (1834)

Ünye’nin En Eski Fotoğrafı

Bir Yunus Emre ki... (II. Bölüm.)